KENDERMAGRÓLBLOGOLOK

Miért adjunk reggelinkhez hántolt kendermagot?

Gábor
Miért adjunk reggelinkhez hántolt kendermagot?

Az ásványianyagok és a kendermag. A legtöbb ember nincs tisztában azzal (én sem voltam), hogy mennyi ásványianyagot és vitamint visz be a szervezetébe naponta, amelyek elengedhetetlenek az optimális egészségi állapot eléréséhez és fenntartásához. Ha biztosra akarunk menni, akkor adjunk a reggelinkhez vagy az ebédünkhöz 30 g (3 evőkanál) Hempity hántolt kendermagot.

A fenntartáson van a hangsúly.

Ha ugyanis ezt nem tesszük, akkor több mint valószínű, hogy gubanc lesz. Ha nem adjuk meg sejtjeinknek pl. a napi vízmennyiséget, akkor szomjasak leszünk, jelez a szervezet. De ha nem adjuk meg a szükséges napi magnéziumot vagy káliumot, sajnos aznap még nem jelez... Nincs azonnali jelzés, mert a szervezetünk kiegyenlítheti, kompenzálhatja a hiányokat. Ezért mire felismerhetővé válik számunkra, már valamilyen erősebb tünetként jelenhet meg, vagy egy láncreakció végeredményeként betegségként manifesztálódhat.

  • Magyarországon minden második halálozást szív- ésérrendszeri betegség okoz.
  • Valamennyi betegség közül a legtöbb áldozatot a koszorúérbetegség
  • Magyarországon a legmagasabb az agyérbetegségekhalálozása az OECD országok között Forrás

DASH - Étrend, amely gyógyíthatja a hipertóniát Forrás

Mit javasol ez az étrend? Vigyél be rostokat, káliumot, kálciumot, magnéziumot, fehérjét.

Káliumból az ajánlott napi bevitel: 2000 mg*

Magnéziumból a felnőttek részére ajánlott napi bevitel: 375 mg*

(*https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32011R1169&qid=1623743244459&from=EN)

Almából, banánból, borsóból, brokkoliból, sárgarépából vegyesen (nyersen!!!) 1 kg-ot kell naponta fogyasztani ahhoz, hogy ez a két anyag az ajánlott napi bevitel szerint bekerüljön a szervezetünkbe. Erre bizony oda kell(ene) figyelni.

A felsorolt élelmiszerek közül a borsóban van a legtöbb magnézium (33 mg / 100 g). A Hempity hántolt kendermagban azonban 20x több van: 690 mg / 100 g.

Kálium tartalomban a burgonya a listavezető a 421 mg / 100 g-mal, a Hempity kendermag 100 grammjában ennél ~3x több van: 1200 mg / 100 g.

(A banánban 358 mg, a borsóban 244 mg, a brokkoliban 316 mg, a sárgarépában 320 mg / 100 g kálium van.)

Ha egyszerűsíteni szeretnénk, akkor adjunk a reggelinkhez vagy az ebédünkhöz 30 g (3 evőkanál) Hempity hántolt kendermagot.

Szerves, nyers forrásból ez a mennyiség fedeti az ajánlott napi magnézium bevitel 70%, a káliumbevitel 10%-át, és még sok minden mást is, de arról majd legközelebb.

Jó egészséget mindenkinek!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.